Patroonsfeest 2024

Op zondag 14 januari 2024 werd het schuttersjaar traditiegetrouw begonnen met de viering van het Patroonsfeest van onze beschermheilige St. Sebastianus.

Zondag 14 januari 2024 werd het schuttersjaar traditiegetrouw begonnen met de viering van het Patroonsfeest van onze beschermheilige St. Sebastianus.

De dag werd begonnen met een H.Mis in de Laurentiuskerk en werd muzikaal opgeluisterd door de Moselsänger en ons eigen muziekkorps. Aan het einde van de H.Mis was de herdenking van de overleden leden van onze schutterij door vice-voorzitter Joël Schielke.

In de Borenburg ging de feestdag daarna verder met een heerlijke brunch waarna de feestvergadering plaats vond. Onze vicevoorzitter sprak een groot woord van dank aan iedereen die het schuttersjaar 2023 tot een groot succes heeft gemaakt. Een jaar waar we met veel plezier op terugkijken. Daarna was ook aandacht voor ons nieuwe koningspaar Armand van Loo en Kim Moonen. Zij gingen vandaag voor de eerste keer mee. hierna werden de 4 jubilarissen gehuldigd: Broer Smeets 50 jaar, Frans Moonen 40 jaar en Iris Peeters en Giel Smitsmans beide 12,5 jaar lid.

Joël sprak de jubilarissen toe en schonk ook eenieder van hun apart alle aandacht. Beschermheer Jacques Petit mocht de 12,5 jarige jubilarissen hun zilveren jubileumschild overhandigen.

Een afvaardiging van de RKZLB was aanwezig om de OLS-onderscheidingen aan Broer en Frans te overhandigen. Alvorens ze dit deden sprak bondsvoorzitter Luc Wolters de vereniging en vooral de jubilarissen toe.

Een verrassing voor tamboer-maitre Danny Peeters. Uit handen van Ad Crutzen mocht hij de nieuwe tamboer-maitrestok in ontvangst nemen. Deze werd meteen door Danny gebruikt aan het einde van de feestvergadering toen het muziekkorps de zaal in marcheerde om de jubilarissen een serenade te brengen.

Aansluitend aan de serenade was er nog een kleine interne receptie.

Het feestje ging vervolgens nog verder onder het genot van livemuziek van accordeonist Colin Martin.

Dank aan Anne's Mooiste, die ook dit jaar weer het mooie bloemen boeket sponsort voor onze Koningin.

Onderstaande foto's met speciale dank aan Lieske Leunissen.

Deel dit bericht snel & makkelijk op jouw eigen social media platform