Voerendaal wint de Esprit-prijs op OLS te Born

Deze Espritprijs is een prijs voor muziekkorpsen, ter stimulering voor hun muzikale jeugdleden binnen de schutterij te bewerkstelligen.

Generaal Broer Smeets werd door L1 gefilmd tijdens zijn uittreden op het OLS.
Via deze link kunt U de kleine reportage op de site van L1 bekijken.

Zondag 2 juli waren wij te gast op het Oud Limburgs Schuttersfeest georganiseerd door Schutterij St. Martinus te Born.

Het OLS werd gehouden op een goed overzichtelijk terrein waar alles dicht bij elkaar te vinden was. Dankzij de drukte langs de optocht route, marcheerden we heerlijk door de straten van Born, gedragen op het applaus van de toeschouwers. Het uittreden van onze jeugdige muzikanten had al vóór de optocht plaats gevonden. Het muziekkorps moest ná de optocht aan de bak. Nu kon het schieten beginnen. Relaxed schoot ons zestal de eerste 18 punten. Helaas was het daarna snel gedaan met alle verwachtingen. Het eerste bölke bovenaan werd gemist en bleef staan.

Kort daarna werden we gevraagd om naar de feesttent te komen alwaar ons een onverwachte verrassing te wachten stond.
OLS President Anoesjka Koopmans stond opeens, tussen alle optredens door op de bühne maakte de winnaar van de Esprit-prijs bekend.
Deze eer viel dit jaar te beurt aan de Koninklijk uit Voerendaal. Trots op ons muziekkorps en vooral op onze fanatieke jeugdleden hebben we de prijs in ontvangst genomen. Ook alle lof voor onze secretaris, die de inschrijving voor deze Esprit prijs goed onderbouwd heeft met het jeugd-beleidsplan dat we toepassen. Andere behaalde punten voor deze prijs kwamen via een Publieksjury tijdens het defilé, de Muziekwedstrijd en onze Solisten.

De Espritprijs is een prijs voor muziekkorpsen, ontstaan in 2014, ter stimulering om meer aandacht, voor en aan de jeugdleden van het muziekkorps binnen de schutterij te bewerkstelligen en de werving van jeugdleden te bevorderen.
Uitgangspunt is de korpsgeest, de “Esprit de Corps”.

Foto's met dank aan: Peter, Anya, Joël, Richelle, Veronique en Petro.

Deel dit bericht snel & makkelijk op jouw eigen social media platform