Patroonsfeest St. Sebastianus 2023

Op zaterdag 28 januari hebben we het Patroonsfeest van de Heilige St. Sebastianus gehouden.

Op zaterdag 28 januari hebben we het Patroonsfeest van de Heilige St. Sebastianus gehouden.
Traditioneel begonnen met een de Heilige mis in de vernieuwde Laurentiuskerk. De mis werd opgeluisterd door Mannenkoor Die Moselsänger. Na de mis gingen we in marstempo naar de Borenburg alwaar er heel wat te feliciteren was.
Op de eerste plaats werden natuurlijk onze Jubilarissen in het zonnetje gezet door onze voorzitter en aansluitend nog door een afvaardiging van onze schuttersbond.
Henk Eussen, 60-jaar lid
Leo Boumans, 50 jaar lid
Ad Crutzen, 40 jaar lid
Verder was er een verrassing van ons Ere-Gilde voor de Marketentsters. Onze dames kregen allen een nieuw Marketentstervaatje overhandigd. Uiteraard moest de inhoud van de nieuwe vaatjes getest worden en daar waren de leden van het Ere-Gilde wel voor te vinden.
Ook werden de twee nieuwe Commandanten van onze schutterij geïnstalleerd. Nadat de heren Tom Colleije en Jim Leuven in de kerk tot Officier waren beëdigd, werden ze in de Borenburg door scheidend Commandant Arno de Jong officieel voorzien van de benodigde attributen om hun nieuwe functie te kunnen uitvoeren.
Ad Crutzen werd ook nog gefeliciteerd en in de bloemetjes gezet wegens zijn opname eerder dit jaar bij de Edele Eed-Broederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus.
Uiteraard bracht het Muziekkorps nog een serenade voor allen ten gehore.

Alle foto’s met dank aan Lieske Leunissen

Deel dit bericht snel & makkelijk op jouw eigen social media platform