Koningsvogelschieten 2022

Harold Peeters prolongeert zijn titel en is in 2023 Koning van onze Schutterij.

Op zondag 4 september 2022 hielden we, net zoals zo vele evenementen, na 3 jaar eindelijk weer ons Koningsvogelschieten. Wie wordt dan eindelijk de opvolger van Harold Peeters. Een sterk team van 10 schutters, hadden er hun zinnen op gezet om voor de hoogste eer te gaan. Het was een spannende en emotionele strijd. Uiteindelijk bleef er voor Harold een splinter hangen, die voor hem moeilijk te missen was.
Voor Harold is dit de vierde keer dat hij Koning is van onze Schutterij. Wat zouden zijn plannen zijn ? Want als het Harold lukt om nog één keer te winnen, dan heeft onze schutterij na Jo Verhoeven weer een Keizer in hun gelederen.

Nog een prolongatie was er bij de heren Burgers, daar schoot Guus Rütten zich ook opnieuw tot burger Koning.
Bij ons Eregilde hadden de heren het nakijken, want Marijke Beckers ging er met de hoogste eer vandoor. Als Queen van het EreGilde mag ze bij enkele belangrijke evenementen officieel namens het EreGilde als hun Koningin mee.
Bij de jeugd houdt Tygo Meijs de eer van de familie hoog. Nadat z'n broer Damian dit jaar al schitterde op het Jeugd OLS.
Als laatste ging de burger Dames vogel van z'n stokje. Na een lange uitputtende strijd van 232 schoten, bijna het dubbele aantal dan de overige drie vogels, ging Claudia Boumans met de burger Dames trofee naar huis.

Het weidefeest werd afgesloten met de officiële huldiging van alle "nieuwe" hoogheden.

Deel dit bericht snel & makkelijk op jouw eigen social media platform