OLS Jeugdschieten te Meijel

Tweede plaats voor ons Drietal tijdens het OLS Jeugdschieten.
Wij feliciteren Anya, Daan & Damian met dit prachtige resultaat.

Nadat 3 juli 2022 tijdens het OLS in Meijel de nodige prijzen waren gewonnen door onze schutterij, was het 6 dagen later, kavelzaterdag 9 juli 2022, de beurt aan ons Jeugddrietal. Aan Anya Schielke, Daan Eussen en Damian Meijs de taak om de eer voor de Voerendaalse schutterij hoog te houden.
De wedstrijd werd voor de 2e keer georganiseerd. Er hadden zich 13 verenigingen aangemeld, waarvan slechts 1 uit onze bond.
Ons drietal had afgelopen jaar flink geoefend onder het toeziend oog van Broer en Joël. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen.
Dit zorgde ook voor een gezonde spanning bij onze 3 schutters. Eenmaal aangekomen werd de schietboom en de bölkes geïnspecteerd. Buksmeesters Broer en Joël schoten de buks in, en Jo Lurken was mee afgereisd als optekenaar.
In de eerste doorloop korpsschieten, die startte om 12.30, de taak om de 36 bölkes af te schieten.
Het was erg leuk om te zien dat er de nodige support voor onze schutters naar Meijel was gekomen, dat toch niet echt naast de deur ligt.
De jeugd was rustig, maar de oudjes hadden toch wel enige spanning.
In de eerste doorloop werden er 35 bölkes geraakt door onze schutters. Het niveau lag erg hoog, en er was nog 1 andere schutterij die er ook 35 wisten te raken. In eerste instantie een beetje teleurstelling aangezien er 1 keer gemist was, Broer hield met zijn ervaring echter het vertrouwen hoog, en zag nog kansen om verder te moeten kavelen. Zou het dan toch? De spanning was voelbaar....
Het zelfvertrouwen steeg zienderogen bij ons drietal. In de 3e doorloop schoot de winnaar mee van het OLS 2019 in Sevenum. Dit was de schutterij uit Herkenbosch. Het was dan ook wederom het jeugd 3-tal van Herkenbosch dat in staat was om alle 36 bölkes te raken. Zij werden daarmee de winnaar van het jeugdschieten, en verdienden hiermee 't Sjutje.
Voerendaal en Wessem gingen kavelen om plek 2. De spanning steeg. Maar er was zelfvertrouwen. Onze schutters raakte 17 van de 18 bölkes in de eerste kavelronde. Er werd al met een schuin oog naar de hark van Wessem gekeken tijdens de laatste schoten van onze schutters. Het bleek voldoende.
Wessem wist er maar 16 te raken. De ontlading bij het laatste schot was dan ook groot. Anya, Daan en Damian pakken de 2e plek. Wessem is 3e.
Wat een gevoel.......2e op het "grote" OLS.
De beloning voor een jaar lang oefenen. Dit betekende eveneens een huldiging op het podium in de grote feesttent.
In deze wachttijd op de podiumceremonie werd er in het geheim voor ons drietal een kleine huldiging in het schutterslokaal te Voerendaal op poten gezet.
En de verassing was helemaal compleet, toen enkele begeleiders naar de auto liepen en in uniform terugkwamen.
En dan is het 16.30. Daar gaat ons drietal onder begeleiding van de schutterij van Wessem naar het podium. Wat een ervaring! OLS president Ger Koopmans roept ze 1 voor 1 het podium op, en dit alles is live te volgen op L1. Ook het NOS jeugdjournaal doet verslag.
Na een kort interview door Ger Koopmans met Daan, worden de zilveren schildjes opgespeld. Wat sjiek is dit!
Nadat de laatste bonnen opgemaakt waren, werd de terugreis naar Voerendaal ingezet. Echter niet naar huis, maar tot verbazing van het drietal richting D'r Lindeboum. Wat was het leuk om zoveel leden en familieleden te zien, echt klasse!
Ook hier werden onze schutters nogmaals in het zonnetje gezet door een toespraak van de voorzitter en ontvingen ze namens de vereniging een leuke attentie.
Na een kleine receptie werd het nog een erg gezellige avond op Cortenbach. Wat een onvergetelijke ervaring.
Hopelijk smaakt dit naar meer voor onze schutters!
Want stiekem werden er al mooie plannen voor de toekomst gesmeed voor …….
…… Later, als we groot zijn !!

Tekst: Joël Schielke en Jo Meijs

Deel dit bericht snel & makkelijk op jouw eigen social media platform