Met grote verslagenheid hebben we vernomen, dat op 83 jarige leeftijd, ons Erelid Jan Lemmens is overleden.

Jan is sinds 1956 lid van de Koninklijke. Jan heeft alle rangen doorlopen van soldaat tot Groot-Majoor.
Op zijn eigen verzoek heeft hij er voor gekozen om toe te treden tot de Grenadiersgroep om deze te versterken. Hier kreeg hij de rang van sergeant  en functioneerde lang als Guide.

Vanaf het begin van zijn lidmaatschap was hij lid van de schietploeg. Hier had hij een prima staat van dienst. Op eigen verzoek heeft hij in 1978 zijn plaats binnen het A-zestal ter beschikking gesteld. Jan is altijd nog actief gebleven binnen het schietgebeuren.

Jan mocht in 1976, 1989 en 1990  genieten van het Koningschap van onze schutterij. Gedurende tien jaar is hij bestuurslid geweest.  Ook is hij 5 jaar lokaalbeheerder geweest.
Jan was graag op Cortenbach, In zijn vrije tijd knapte hij rond het schutterslokaal veel klusjes op.

Gedurende 18 jaren onderhield hij namens onze vereniging het geadopteerde Monument der Gevallenen bij de St. Laurentius kerk.

Vanwege zijn vele verdiensten heeft Jan door de jaren heen diverse onderscheidingen mogen ontvangen. Zoals de OLS-medaille in zilver, goud, goud met kroon. Bondsonderscheiding in zilver. Tevens werd hij opgenomen als schutbroeder in de “Edele Eed-Broederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de heilige Sebastianus”.

Nooit heeft de schutterij tevergeefs een beroep op Jan gedaan.
Het deed Jan heel veel pijn dat hij vanwege gezondheidsklachten niet meer geüniformeerd mee kon marcheren en later ook niet meer actief mee kon helpen.

Met het overlijden van Jan verliezen we een zeer gewaardeerd lid, doch ook en vooral een hele fijne schuttersvriend. Hij vervulde zijn lidmaatschap zeer betrokken en met veel plezier.

We zullen zijn kameraadschap zeker gaan missen.

We wensen zijn echtgenote Gesina, zijn zoon en schoondochter, kleinkinderen, familie en vrienden heel veel sterkte toe.

De uitvaart met Schutterseer vind plaats op zaterdag 13 november 2021, om 15.00 uur in het crematorium Schiffersheide.

Deel dit bericht snel & makkelijk op jouw eigen social media platform