Zuid Limburgs Federatiefeest te Meerssen

 

 

Alles kwam van boven tijdens deze editie van het ZLF 2009 in Meerssen

 

Het begon met een verschrikkelijke regenbui met zware windstoten. Onze solisten moesten voor de jury hun kunnen laten zien toen het losbarstte. De opening was net achter de rug en de eerste verenigingen begonnen aan de optocht. De hemel barstte open en het regende pijpenstelen. Een opblaasboog aan het begin van de optocht begaf het onder de hevige regenval en windstoten. De optocht stagneerde en de boog moest worden opgeruimd, zodat de optocht zijn doorgang kon vinden.

Gelukkig bleef het bij deze regenbui en kon de rest van alle deelnemers een droog optocht lopen.

 

In de prijzen viel dit jaar onze exercitieploeg. Een tweede prijs voor beste oude exercitie en een eerste prijs voor beste linker guide. Proficiat.

 

Onze schietploeg mocht mee schieten tot de laatste schietronde. Oponthoud was er wel. Dit werd veroorzaakt door vliegveld Beek. Als een vliegtuig landde of opsteeg werd, heel begrijpelijk, het schieten stilgelegd, totdat het het toestel geland of opgestegen was. Ook in de laatste schietronde moest het schieten gestopt worden. Na dit oponthoud werd er jammer genoeg door ons zestal twee keer gemist.

Onze schietploeg haalde desalniettemin een welverdiende vijfde plaats.

 

Foto's ZLF