Oud Limburgs Schuttersfeest te Neer

 

 

 

 

 

 

***********************************

 

 

 

Voerendaal maakt deel uit van de 41 schutterijen die zaterdag 11 juli 2009 a.s. weer naar Neer mogen afreizen.

 

Veertien van de finalisten komen uit Midden-Limburg, waaronder beide schutterijen uit Thorn. Uit Zuid-Limburg zijn nog negen teams in de race en uit Noord-Limburg acht. Belgisch-Limburg levert nog tien verenigingen voor de eindstrijd.

 

Na ongeveer een uurtje rijden kwamen we aan in Neer. Het viel behoorlijk tegen om uit een bus te stappen waarin het heerlijk koel was vanwege de airco.

 

De hele dag was het behoorlijk warm.

 

Ver lopen was het gelukkig niet van de bus naar het OLS terrein. Haast was wel geboden. Onze exercitie ploeg was het eerste aan de beurt om hun kunnen te laten zien.

Gestoken in overal werd er geëxerceerd. Materiaal moeheid trad in bij één van de geweren. Een riem schoot los ten gevolge van het breken van een bevestigingspunt aan het geweer. Puntenaftrek gaf het gelukkig niet. Onze exercitieploeg behaalde een 4e plaats. Proficiat.

 

Na afloop stonden Marie-José en Danny met een heerlijk welverdiende verfrissing.

 

Na de exercitie werd de optocht gelopen. Zoals altijd was het druk langs de optochtroute. Diverse gebouwde tribunes in voortuinen zorgden voor een geweldige sfeer. Her en der werd water aangeboden wat voor een verkoeling verzorgde. Één straat voor het defilé week het publiek en werd een dranghek opzij geschoven. Al snel werd duidelijk dat een ambulance het parcours opreed. Onze commandant had geen ander mogelijkheid dan ons halt te houden. Het gevolg was dat er een te grote afstand ontstond met de schutterij voor ons. Het ontstane gat konden we niet meer goedmaken. Door deze te grote tussenafstand werd de Koninklijke gediskwalificeerd voor de optocht.

 

 

Na een losgeschoten geweerriem en een ambulance die de optocht verstoorde moest onze klaroenkorps uittreden. Ook hier liep het niet zoals het moest. Muziekstukken bleken niet te zijn aangeleverd bij de jury. Na haastig overleg en een uitloop van zo'n half uur werden de stukken alsnog ingeleverd en konden ze gelukkig spelen.

 

Marketentsters, koningsparen, Bielemannen werden beoordeeld voor aanvang schieten. Hier liep gelukkig alles goed. Al was het  aan Mien te zien dat ze het erg warm had.

 

Ons A-zestal startte met schieten om 18:00 uur. Dubbel 18 werd feilloos geschoten en Voerendaal mocht aan het kavelschieten deelnemen.

 

Na 3 ronden van 18 punten bleken er nog 41 schutterijen in de race en besloot de organisatie het kavelschieten over te hevelen naar zaterdag 11 juli.

 

Nu maar hopen dat we onze portie pech voor dit OLS gehad hebben en dat onze jongens zaterdag niet missen en D'n Um mee mogen nemen naar Voerendaal.

 

Aanstaande zaterdag zal een grote bus naar het uitschieten van het O.L.S. te Neer rijden.We wensen ons Zestal: Broer, Roger, Robert, Mark, Arno en Andre aanstaande zaterdag heel veel succes in Neer.

Kom zaterdag mee naar Neer, en support onze jongens !!!!!!!

 

 

 

 

Foto's OLS 2009 klik hier

 

 

 

 

***********************************

 

 

Donderdag 9 juli heeft het A-zestal een extra oefening geschoten als voorbereiding op zaterdag.

Er werden 2 rondes geschoten op "dikke" bulkes en 4 rondes op centimeter punten.
De oefening werd even onderbroken door een regenbui.

Er zijn een paar foto's gemaakt tijdens deze extra oefening.

 

Klik HIER om ze te zien

 

 

***********************************

 

Zaterdag 11 juli 2009 toog de Koninklijke wederom richting Neer om te strijden om D'n Um.

Met een bus vol supporters arriveerden we in Neer. Broer was veel eerder aanwezig om de mondingsnelheid te laten meten van het geweer.

Na het inschieten kon de kaveling beginnen.  Helaas duurde het schieten niet lang. Al in de tweede kavelronde ging het mis.

Na een korte evaluatie onder de schietbomen werd het gesprek voortgezet in de feesttent.

Om drie uur reden we van het feestterrein weer richting Voerendaal.

In het schutterslokaal werd onder het genot van een glaasje fris en een hapje naar L1 geluisterd hoe Sint Jan uit Grubbenvorst het OLS 2009 won.

Volgend jaar in Grubbenvorst proberen we het opnieuw en halen we D'n Um naar het zuiden !

 

Foto's van die dag. Klik HIER