Bondsschuttersfeest Kon. Schutterij St. Sebastianus begint met groots opgezette taptoe

Een muziekkorps is een niet meer weg te denken onderdeel van iedere schutterij. “Vaandel, koningszilver en een slaande trom” zijn volgens de reglementen van de Oud Limburgse Schuttersfederatie een verplicht onderdeel van elke schutterij. Zonder deze drie elementen is deelnemen aan schuttersevenementen uitgesloten. In Voerendaal is de  “slaande trom” al vele jaren geleden vervangen door een zeer gerespecteerd muziekcorps, dat er ieder jaar weer in slaagt om met veel prijzen huiswaarts te keren van de diverse schuttersfeesten.

Maar ook op een ander terrein heeft het muziekkorps van St. Sebastianus een erg goede naam opgebouwd; het uitvoeren van een showprogramma tijdens een taptoe. In de regio, maar ook daarbuiten, hebben de Voerendaalse schutters met veel succes opgetreden. Natuurlijk willen ze hun kunnen ook graag demonstreren voor de eigen bevolking.

Zij kregen daartoe de kans op zaterdag 20 juni 2009, daags voor het grote Bondsschuttersfeest, dat dan in Voerendaal gehouden werd. Een groot aantal gerenommeerde korpsen, waaronder een paar grote namen, hadden zich bereid verklaard om samen met hun Voerendaalse collega’s dit schuttersfeest te openen met een groots opgezette en spectaculaire taptoe.

De volgende korpsen hebben de taptoe verzorgd:

1.       Schutterij St. Sebastianus, Voerendaal

2.       Schutterij Broederschap, St. Sebastianus, Klimmen

3.       Schutterij St. Hubertus, Ubachsberg

4.       Schutterij St. Willibrordus, Meijel
Uit het Noord-Limburgse Meijel. Een 50 leden tellend Jachthoorn- en Trompetterkorps. Nederlands Kampioenschap behaald in 2001

5.       Drumband St. David, Show
2003 Nederlands Kampioen in de Tweede klasse en in 2005 een “Gouden Plak” in de Star Division op het WMC

6.       Klaroenkorps Harmonie Amicitia, Banholt
Vooral door de uitstekende prestaties op de concoursen in de laatste twee decennia is het klaroenkorps in de wijde omtrek bekend. Het klaroenkorps speelt momenteel in de hoogste afdeling, de Eredivisie en staat onder leiding van Theo Lodewick

7.       Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss, Heerlen
Dankzij de goede resultaten die dit korps in het verleden heeft behaald mag ook Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss zich meten met de beste korpsen van Nederland. Komt uit in de Eredivisie. Zijn vast beraden om dit jaar hoge ogen te gooien op het WMC. Ook zijn ze graag geziene gasten bij stadionoptredens van Andre Rieu.

8.       Showband Antonius, Heerlen
In aanloop naar het Wereld Muziekconcours te Kerkrade, waar Showband Antonius zal deelnemen aan de wedstrijden Show (World Division Showband Class) en Marsparade (World Division) zullen zij zich zeker van hun beste kant laten zien en garant staan voor een spectaculaire show.
De door henzelf georganiseerde Taptoe Hoensbroek is nationaal uitgeroepen tot “Taptoe van het jaar 2008”.

 

                          Foto's  TAPTOE