Door: Mark Broeders 

Dinsdag nog even langs Broer Smeets gereden  om aankomende zaterdag te bespreken. We hadden afgesproken met betrekking tot de tent nog even de kat uit de boom te kijken in verband met het opzetten. (5 a 6 man heb je altijd nodig)
Vrijdag belde Broer me al om een uur of elf. 30 procent kans op regen…..wat doen we ?

Toch maar besloten om de tent op te zetten, al zal het waarschijnlijk niet nodig zijn.

 

Wat heeft het in het begin geregend !

Nadat alle schutterijen zich voor twee uur hadden ingeschreven en de buksen waren ingeschoten werd het start sein voor de eerste ronde gegeven. Alle buksen schoven op de aanlegpalen, een eerste schot klonk, maar ook een plensbui. Iedereen zocht beschutting, een enkele schutter bleef staan onder de buks om later ook dekking te zoeken.

 

Gelukkig was die heftige regenbui ook de laatste. De lucht klaarde op en de wedstrijd die als oefening voor het OLS dient ontpopte zich als een wedstrijd met alle weer typen.

Regen, grijze lucht, wind,  witte wolken en een strak blauwe hemel.

In de acht ronden die een A en B zestal schoten,  zaten ronden  waar de puntjes mooi zwart waren, maar als de zon vol op de puntjes scheen en ze wit/grijs blonken hadden heel wat schutters het behoorlijk moeilijk.

 

Bij de B- zestallen gingen Maasniel en Voerendaal gelijk op met geen missers.  Dit bleef zo tot het einde. Beide een gedeelde eerste plaats.

 

Bij de A- zestallen liep het allemaal anders.  Zes schutterijen hadden na schietronde zeven nog geen misser. Dat zou allemaal veranderen na de achtste en laatste ronde.

Winnaar met geen misser Voerendaal.

Gedeelde tweede met één misser waren Amstenrade,  Maasniel, Nattehoven, Schimmert en onze buren Ubachsberg.

 

Wederom was het een leuke wedstrijd en een goede oefening voor het OLS voor de achttien aanwezige schutterijen,  die volgend jaar zeker herhaald gaat worden.